Powered by Invision Power Board

Pages: (6) [1] 2 3 ... Last »  ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

Pitanja za admine i modove
dominik
Posted: March 09, 2006 05:28 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

Group: Admin
Member No.: 1

Pitajte sto ne znate, sto vas zanima a tice se ovog foruma izr814/biggrin.gif izr814/booyah.gif

--------------------
user posted image
Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahooMSN
Ibrahimović
Posted: March 10, 2006 12:21 pm
Quote Post

pocetnik
**

Group: Members
Member No.: 20

Mir tebi brate Dominiče. izr814/moli.gif
Na katoličkom forumu tebe tražim sam se tek danas registrirao pa neće više niko moći koristiti moj nick. Toliko mogu učiniti. Nisam mislio sudjelovati na tom forumu jer je fratar rekao da smo nepoželjni. No bar će se znati da netko koristi samo moj pseudonim. sad.gif
Ispričao bih se ali ja jednostavno nisam pisao one nebuloze. Hvala na razumijevanju.
PMEmail Poster
dominik
Posted: March 27, 2006 04:35 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

Imamo banner! izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif cool.gif

Nije nesto - ali bolje od "forum name" izr814/klap.gif

--------------------
user posted image
Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4
dominik
Posted: April 08, 2006 10:41 am
Quote Post

Sluga Gospodinov

VAZNO!

Zbog obaveza na fakultetu necu moci ovdje dolaziti cesto dok ne rijesim ispite, a to je do oko pocetka 8 mjeseca u najboljem slucaju. Mozda navratim ali samo iznimno ako bude problema. Vas poticem da nastavite u Duhu i mudrosti. Kao zamjenu sam stavio Febu i ona ima administratorsko ovlastenje i autoritet pa ju slusajte da svima bude bolje.

izr814/hug.gif

--------------------
user posted image
Feba
  Posted: May 10, 2006 05:12 pm
Quote Post

slobodna u Kristu

Member No.: 6

Molim drage forumaše da prije nego što otvore nove topice provjere da li već nešto takvo postoji tako da nemamo par sličnih tema.

--------------------
Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
PMEmail PosterUsers Website
dominik
Posted: May 22, 2006 07:08 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

Eto, nakon sat i pola citanja i mozganja o Krizi u Prijevodima, napokon sam se prisilio da donesem svoj sud (koliko god mi to bilo tesko).

Kako se meni čini sve je to nekako krenulo od Veroljuba koji je na Cubelino pitanje* odgovorio poprilicno tvrdo i nepristojno: Jer to ne vodi zajednistvu vec podvajanju i znaj da se necu ”upecati” na taj jeftin mamac.

Zatim sam ja upao nesmotreno u raspravu...i sami procjenite moju krivnju i moje kasnije odgovore. Ja cu samo reci da sam nesmotreno rekao ono na pocetku ali sam objasnio kasnije sto sam mislio. Ispricao sam se 2! puta u nadi da ce se Cubela smiriti i da cemo moci nastaviti u miru. Kao sto ste mogli vidjeti ja doista jesam uspio u svojoj namjeri.

Zatim se u sve to umijesao Veroljub i sve je krenulo nizbrdo.** Doista opet je upotrijebio teske rijeci. Na sto sam ja ostao zacudjen kako je Cubela ostao smiren.

U svemu tome svoj gust je nasao fratar stavljajuci ulje na vartu svojim komentarima i zbunjujuci cubelu. ***

Par postova poslije toga ja sam stavio upozorenje da se vise ne potezu rasprave i svadje vec prica samo o prijevodima, s izricitim upozorenjem da ce svaki takav post biti brisan.

To je nazalost ubrzo prvo prekrsio Veroljub u svom zvucnom odgovoru Cubeli. A zatim je moju zapovjed prekrsio fratar, a Veroljub je nastavio govoriti offtopic nesto u vezi cubele i sebe.

Zatim slijedi moja 2! opomena da se drzi teme. Poslije toga je cubela poceo povlaciti pitanje hrvatskog jezika...ali nastavio u temi prijevoda. Na sto je veroljub izjavio nesto sto me zgranulo****. Ono "c....." mene je izricito asociralo na "crknu" i zao mi je sto to nisam prije vidio i ukorio. Doista takav govor se nece pisati na ovom forumu!

Tada je cubela, ocito uvrijedjen, napao febu da staje na stranu Veroljuba...poceo koristiti ironican naziv dr veroljub.

I zatim se poveo jos jedan krug rasprava koja su offtopic o svemu recenome i veroljubu i cubeli i prepirke. Izricito nakon moje 2 zabrane govorenja o icemu osim Prijevodima Biblije.

Konacno sto sve iz svega mozemo zakljuciti?

Tuzan sam, eto ovdje toliko brace krscana a opet se tako lako zavadimo i nastaje kaos. Sotoni se sigurno ovo mjesto ne svidja kada ga zeli unistiti tako da nas okrene jedne protiv drugih. Doista recene su ruzne stvari i ja se cudim kako su te stvari dospjele iz usta (prstiju) krscana. Ja sam se trudio (a i neki drugi) da se sve to smirim. Ispricao sam se s mislju na Mt 5,23.24. Nadao sam se da ce i drugi slijediti taj primjer. Nije bilo tako. Pokusao sam sa zabranama i prijetnjama, ali dva puta me se nije slusalo. Vrijeme je da prijetnje ostvarim. SVE sto je u tom topicu osobnog sadrzaja i nema veze s prijevodima Biblije CE BITI IZBRISANO.

Nadalje duzan sam ukoriti par osoba:

Prvo, samog sebe jer sam dopustio da nepromisljeno nesto kazem bez brige kako ce to drugi shvatiti.

Nadalje, fratra jer se ponio nekrscanski i u neskladu sa svojim mnogim poboznim tekstovima po ovom forumu. Poticanje svadje nece me impresionirati a sumnjam i naseg Gospoda.

Cubelu jer se dao navesti od veroljuba u svadju. Trebao si ostati po strani i krscanski biti miran (okreni drugi obraz), pa bi bio pohvaljen a ne da mi se svadjas s njim i pricas offtopic iako sam ja upozorio da se to ne cini. Avaj, to je i mozda moja krivnja jer sam predugo oklijevao ista uciniti pa si ti pomislio da necu uciniti nista. Ali, opet, dobro si se ponio jer si dugo ostao miran i stalozen, ja ce cudim kako si uspio tako dugo. O ostatku cemo na PM. Tako da ovo nije ukor, vise primjedba.

Nadalje Veroljub. Pozvao sam te na ovaj forum iz jedinog razloga, a to je bio taj sto si svjedocio na soulsaveru, pa sam pomislio da ces uciniti sta dobra i dijeliti zajednistvo s nama ovdje. Nazalost cini mi se da si iz nekog (meni neznanog) razloga odmah se zakacio s cubelom, iako nisi nicim bio izazvao, zapravo suprotno, cubela je duze vrijeme bio prema tebi pristojan i srdacan a ti si mu vracao pljuskama. Izrekao si nekoliko doista ruznih izjava koje nisu dostojne krscanina, a niti clana ovog foruma. Sramota! Upozoravam te da takvo sto necu tolerirati! A umjesto da se pomiris s Cubelom i da rijesis to sto imas protiv njega ti odbijas razgovaratis s njim! To nije nacin. Sjeti se Krista, koliko je on bio strpljiv i miran. Pozivam te da ispravis svoje puteve. Jos uvijek moze biti mira ovdje (jer sve je u Kristu moguce) ali za to je potrebno strpljenje i tolerancija. Mozda se s nekim ne slazes, ali ne to ne znaci da se morate svadjati.

To je sve. Prijevodi ce ostati zatvoreni jos koji dan dok ja to ne iscistim od svadja.

Vasi prijedlozi i komentari su kao i uvijek dobrodosli.

*
No imam jedno pitanje glede tvoga prijevoda sto ga koristis V.S.K- DJ. D.
Prije negoli to ucinim, zamolio bih te da procitas 1 Sam 8,16 gdje stoji:
1. KJV:" your goodliest young men and your asses"
2. NIV:" the best of your cattle and donkeys"
usp.
3. K-DANICIC:" i mladice vase najljepse i magarce"
4. JERUZALEMSKA: "vase najljepse volove i magarce"
Kako to da je doslo do ove notorne razlike ili pogrjeske u prijevodima, i ne cini li ti se odvec subjektivno tvoje stajaliste glede tvog omiljenog prijevoda? Hvala!

**
Zasto ga ne postujes insistirajuci na svadji sa svima a sada i sa administratorom!?
Neces se "izgraditi" cubela uz niciju asistenciju i izravnu pomoc sve dok i za ovo ne zatrazis pomoc licno od Svevisnjeg verom! Ako je imas naravno! Ali tebi je izgleda do makljanja ovde?! Mislim da si na pogresnoj adresi.

Oprosti brate Ćubela ali ako uistinu tako činiš, onda sam stvarno zbunjen jesi li ti kršćanin.

Vrlo mudra primedba Feba, lepo, mi idemo dalje da se obogacujemo a oni nek c ......

--------------------
user posted image
fratar
Posted: May 22, 2006 07:24 pm
Quote Post

Očev miljenik

Member No.: 27

bilo bi dobro ona dva topica o linkovima spojiti u jedan.

BB

--------------------
Nitko ne može biti toliko zločest, koliko ja mogu biti dobar.
PMEmail Poster
Dvocvijet
Posted: May 22, 2006 09:31 pm
Quote Post

ozbiljan clan

Member No.: 10

Samo dvije napomene:

Mislim, Dominice, da si realno procjenio situaciju. CItao sam te zlosretne postove i od prve uocio da je Veroljubov nacin ophodjenja za osudu. Sada mi je zao sto nisam reagirao odmah i javio se, no to bi ionako bilo off topic, pa eto... ipak se osjecam pomalo kriv zbog toga.

Dragi brate Cubela junacki si se trsio ostati miran, ali je ipak steta sto su te ipak svladale emocije. Nisam to zelio procitati od tebe, ali vjerujem da je sve to na izgradnju, zar ne?
Kajgod, sretan sam da se ja nisam umjesao u ragovor jer zacjelo ne bih izdrzao tako dugo kao ti - unatoc silnoj zeljija (jos) nisam ni priblizno tako smiren i strpljiv kao sto bih trebao :-)

Kao svojevrstan zakljucak rekao bih da je citava ova situacija na neki nacin mozda cak i dobra za nas - svi smo iz ovoga, vjerujem, nesto korisno i na izgradnju naucili, a cjenim da od svega ovoga ipak nece biti nikakve stete.

Dragi Dominice, nisam siguran da bi ijedan post trebalo brisati - nije li bolje da to svjedocanstvo o nama nedirnuto stoji tu nama za opomenu? Ja bih radije ovu temu ostavio trajno zakljucanom, a ako netko zeli nastaviti neka otvori novi topic u kojemu cemo se morati svi zajedno malo vise potruditi na toleranciji i razumjevanju u Duhu naseg Gospodina.

BB mili moji!

PS: Slazem se s Fratrom po pitanju spajanja tema o linkovima, Ujedno se svima ispricavam sto sam nepaznjom duplirao temu!

--------------------
'Zivot svoj kao zrtvu ugodnu, tebi Boze na tvoj oltar prinosim...'
Uspjevam li? Ne znam, provjerite!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahoo
dominik
Posted: May 23, 2006 10:03 am
Quote Post

Sluga Gospodinov

Hvala na komentarima fratri a dvocvijetu posebno jer je dodao neke svoje prijedloge. Koje mozda prihvatim ukoliko se i drugi sloze (brisanje).

Zeljno icekujem ostale komentare. izr814/klap.gif

--------------------
user posted image
Feba
Posted: May 23, 2006 11:00 am
Quote Post

slobodna u Kristu

Member No.: 6

Ako želiš temu ostaviti za daljnje pisanje, onda te ružne postove treba obrisati a to znači pola toga jer treba obrisati i tvoj post, i fratrov i ćubelin i veroljubov. Meni je bolji dvocvijetov prijedlog a to je zaključati temu i ostaviti svima kao opomenu što se dešava kad radimo u tijelu i kad ne znamo stati.

--------------------
Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
fratar
Posted: May 23, 2006 12:20 pm
Quote Post

Očev miljenik

Member No.: 27

Ja sam isto za to da se sve ostavi i da se vidi tko što "ružno" piše, te neka ljudi sami procjene.

smile.gif

A temu otključat s upozorenjem: od sad, pa nadalje i ubuduće na ovom topicu svi offtopic komentari bit će izbrisani kao i komentari na njih.

--------------------
Nitko ne može biti toliko zločest, koliko ja mogu biti dobar.
PMEmail Poster
cubela
Posted: May 23, 2006 04:08 pm
Quote Post

post majstor

Member No.: 5

QUOTE (dominik @ May 22, 2006 07:08 pm)
Tada je cubela, ocito uvrijedjen, napao febu da staje na stranu Veroljuba...poceo koristiti ironican naziv dr veroljub.

Cubelu jer se dao navesti od veroljuba u svadju. Trebao si ostati po strani i krscanski biti miran (okreni drugi obraz), pa bi bio pohvaljen a ne da mi se svadjas s njim i pricas offtopic iako sam ja upozorio da se to ne cini. Avaj, to je i mozda moja krivnja jer sam predugo oklijevao ista uciniti pa si ti pomislio da necu uciniti nista. Ali, opet, dobro si se ponio jer si dugo ostao miran i stalozen, ja ce cudim kako si uspio tako dugo. O ostatku cemo na PM. Tako da ovo nije ukor, vise primjedba.

Nadalje Veroljub. Pozvao sam te na ovaj forum iz jedinog razloga, TE]

Pa da ti i ja koju prozborim, brate Dominik, a da svi cuju.

Dakle, sad znam i drago mi je zbog toga, tko je pozvao dr. Veroljuba, i ovo dr. podvlacim nije ironija, vec cinjenica. Druga je stvar sto si ti to drukcije razumio. Steta! Prvo pitati sto se misli pod onim sto se kaze, pa onda ici dalje. Cubela kad govori ironicno, ali samo pozitivno, to i naglasi da ga se ne bi pogrjesno razumjelo.
Pitanje: tko od vas je rekao dr. Veroljubu da ga ne zele izgubiti poradi mene?, jer mi on to pise. Zakljucak je da se trebam maknuti ja. Jedva cekam! Cekam tvoj a i ostalih odgovor, da vidim "tko pije a tko placa".

Ja se ni sa kim nisao svadjao, vec sam replicirao argumentima i primjedbama konstruktivnim. Nikoga nisam personalno vrijedjao niti davao osude osobe (karakter, motive i intimnu stranu covjeka, navlastito krscanina). Za sve snosis krivicu ti, uz tebe nesto i Feba, jer nisi na pocetku sankcionirao novoga clana, a i tvoga uzvanika dr. Veroljuba. Ocito se vidi da si premlad za ovakve stvari ili mozda pristran, bojazljiv ili neodlucan, mozda si se nasao u procjepu izmedju nas dvojice i sl., ne znam, ali na koncu si bio iskren. Nu, jedno je jako vazno: tvoj uzvanik je osudio mene rijecima "da sam udaljen od zivota Bozjega" zasto ama bas nikakva povoda nije niti bilo niti sam to zavrijedio, niti sam ja udaljen - NAPROTIV!!!
To mi nitko dosada nije rekao, niti ce mi osobno Duh Sveti ikad reci nesto slicno, dok se sâm ja ne udaljim slobodnom voljom od Njega - ali ja to necu!!!
Ali kad cujem od smrtnika, kakav sam i sâm, takvu osudu onda se isplati suprostaviti drugoj strani. Vi kao da nemate pojma sto je to krsc. dostojanstvo i ponos u Gospodinu.

U tom grmu lezi zec, dragi Dominik!
Dok se za te teske kvalifikacije (ne sudite, jer cete biti sudjeni!) ne obrati izravno meni i zatrazi ispriku, a ne setrama kao sto on to ucini, forum nece ici naprijed, niti ce roditi plodom.
Teski grijeh se ne stavlja pod tepih, niti ga se tolerira od bilo koga. Uvreda ovakve vrste je uvreda Onoga koji se nastanio u meni 90-tih g. proslog stoljeca. Ovo je uvreda i svakog uda na istom Tijelu Gospodinovu, jer koji Njega ispovijedaju Njemu i pripadaju. Ali, eto imali smo prigodu i vidjeti da se jedan ud okurazio odrezati drugi ud. Zalosno i opasno!

Jos nesto, nisam ja napao Febu, nego iz onoga sto sam citao kako ona trazi da se navedu neke pogrjeske, a kao da ja nisam nista naveo ranije ili objasnjenje za iste u prijevodima, pretpostavljao sam da je stala uz bok Veroljuba, dakle samo pretpostavka, a posto ga ranije nije ni upozorila, dakle sutke prelazila preko napada njegovih na moju osobnost, onda si ti zakljucio, pogrjesno, ono sto si zakljucio.

Kasnije kad je procitala pismo PM od Veroljuba poslato meni koje sam joj poslao, nadam se da si ga i ti procitao, dala se uvjeriti, da je "vrag odnio salu".

Kako ste to mogli dopustati? Ja sam se u cijeloj prici branio "od jacega", kako veli za sebe Veroljub koji me je vec bio sklonio u ropotarnicu, i pokusao odgovarati na krsc. nacin. Vidite do cega je dovelo sada sve to!

Da mi nije nekih dragih osoba na forumu sto su se obogatili mojim sudjelovanjem, izustio bih jednu: kajem se sto sam tu bio, ali oni i takvi su bili jezicac na vagi.

Ocito sam opet ostao neshvacen, ali nisam ja jadnik, ne dam se ja tako lako kako je pomislio s pocetka dr. Veroljub.

Pozdrav iz Paradisa.

--------------------
"... da slucajno ne bude medju vama svadje, zavisti, nabrusenosti, suparnistva, kleveta, ocrnjivanja, obijesti i nereda" (II Kor 12, 20 b)
cubela
Posted: May 23, 2006 04:51 pm
Quote Post

post majstor

A sad nesto glede Slavistike i onog topica.

Ja nikomu nisam ni nametnuo niti zabranio da se izrazava na svom maternjem jeziku, niti nekoga prekrstavam u dr. narodnost, nego sam reagirao, otvarajuci ovaj topic, koji je za tebe Dominik, off, na izraze nas jezik srpskohrvatski, uzdizanje Vuk-Daniciceva prijevoda od subjektivnog na, toboze, objektivo motriste.

Dakle, nisam se ja zaletio, vec je dr. Veroljub bio neoprezan, i mozda zakasnio u vremenu, jer sad su neka druga vremena. Ja nisam jos izustio niti bi, sto je to njega navelo da to pise tako, niti imam pravo suditi njegove nakane. Samo znam jedno, kad bi se ja pojavio na nekom forumu iz Srbije, ili na njihovu jeziku (dakle, srpskom), ili sl., nikad ne bi poceo svoje pisanje kako je Duda-Fucak najbolji prijevod na nas jezik HRVATSKI, i istaknuo nekog Hrvata koji nije bio bas tolerantan ili dobronamjeran prema Srbima, jer me vodi zdrav um da bi to moglo izazvati osjetljive Srbe, jer su neki po Srbiji pisali "Ovo je Hrvatska" (ovo je sad ironija, ali ne zlobna, nego lekcijska).

Nu, dr. Veroljub lezerno i slobodno na Vukovski nacin kako je to on u proslosti cinio, nije razmisljao ono sto sam gore rekao. Treba se biti osjetljiv na te stvari, dragi Dominik i ostali, sto ovo citate. Mozda je dr. Veroljub to ucinio bez dlake na jeziku, ali se trebao malo ograditi od toga. Shvacas sto ti zelim reci?

Glede tvojih navoda o narodnosti, jasno je da je to zemaljska kategorija, ali ne zaboravi da mi imademo dvije domovine, one gdje pocinje nase tijelo disati, jer ne navode Izreke: "Covjek bez svoga zavicaja je kao ptica bez svoga gnijezda", bas to zabadava; i one nebeske koju si ti samo podvukao. Covjek bez obje domovine je prikracen glede potpunog identiteta. SP nam jos nesto kaze: "K svojima dodje, ali ga oni ne primise". Tko su to Njegovi? Pa naravno nisu Hrvati niti Srbi, vec Zidovi. Zakljuci sam iz ovoga sto sam htio reci.

Moj topic nije otvoren za svadju, vec je naslonjen na jezik kojim govorimo, prijevodi koji se koriste tim jezikom, pogrjeske i neistine koje su se uvukle o tim temama i sl.. Buduci da je otvoren pod Aktualno ne vidim zasto bi bio offtopic, a nije recimo offtopic ona tema GLUPOST. Zaista mi zvuci off.

Pozdrav.

--------------------
"... da slucajno ne bude medju vama svadje, zavisti, nabrusenosti, suparnistva, kleveta, ocrnjivanja, obijesti i nereda" (II Kor 12, 20 b)
Dvocvijet
Posted: May 23, 2006 05:00 pm
Quote Post

ozbiljan clan

Member No.: 10

Dragi brate Cubela,

drag si mi i veoma te cjenim. Uzivam citati tvoje postove i zaista bih te volio i osobno susresti kada dodjes u Hrvatsku. Cjenim tvoje znanje bas kao i veliki napor koji ulazes da bi na ovom forumu ostvario suzivot sa ljudima razlicitih stavova i pristupa. Ipak, vidim da se i tebe, bas kao i mnoge od nas moze isprovocirati. Nazalost, to su ona stanja u kojima do izrazaja dolazi nas najveci neprijatelj - ego. Ja imam taj problem i jako se lose borim protiv povrijedjenosti i ljutnje. Moram priznati da sam se razalostio kada sam to isto zamjetio i kod tebe. Steta. Ali, i to je znak da si covjek od krvi i mesa kao svi mi. Zbog toga te mogu samo jos vise bratski voljeti - samo, jedna stvar mi za to nedostaje: nisam primjetio kod tebe kajanje. Oprosti sto ti na to javno skrecem paznju, ali kao istinski krscani svi moramo biti spremni priznati pogresku i pokajati se pred Gospodom, ali i pred bracom. Stoga je ovo idealna prilika da nam ponovno svima budes svijetao primjer!
BB dragi brate!

--------------------
'Zivot svoj kao zrtvu ugodnu, tebi Boze na tvoj oltar prinosim...'
Uspjevam li? Ne znam, provjerite!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahoo
cubela
Posted: May 23, 2006 05:32 pm
Quote Post

post majstor

QUOTE (Dvocvijet @ May 23, 2006 05:00 pm)
Dragi brate Cubela,
Moram priznati da sam se razalostio kada sam to isto zamjetio i kod tebe. Steta. Ali, i to je znak da si covjek od krvi i mesa kao svi mi. Zbog toga te mogu samo jos vise bratski voljeti - samo, jedna stvar mi za to nedostaje: nisam primjetio kod tebe kajanje. Stoga je ovo idealna prilika da nam ponovno svima budes svijetao primjer!
BB dragi brate!

Dragi Dvocvjet,

hvala na pohvalama.

Ja cu se vrlo rado pokajati, jer kad je mogao Veliki papa, zasto to ne bi mogao maleni smrtnik, prah i prasina - Cubela, ako mi ti otvoris oci, tj. pokazes gdje sam to ja nesto zgrjesio ili nekoga uvrijedio.

Ja nisam u svojim nastojanjima htio pokazati svoju uvrijedjenost, vec dovesti dr. Veroljuba do pokajanja. To isto i ti ili vi mozete i za mene uciniti. Vrata su otvorena i cekam na vase uvjerljive argumente. Biti cu sretan, bez ironije govorim, ako to uspijete. Hvala!

Veliki biskup Milanski - Ambrozije je isto tako isao do konca uvjerivsi i samoga Cara rimskog da se mora pokajati i uspio je.

Hvala na tvom javljanju, a biti cu jos zahvalniji ako mi podastres neke moje eventualne zablude i ruzno, navodno, ponasanje.

Bozji blagoslov iz Paradisa.

--------------------
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Pages: (6) [1] 2 3 ... Last » Reply to this topicStart new topicStart Poll