Powered by Invision Power Board

Reply to this topicStart new topicStart Poll

70 djevica u Kuranu, sveti rat
Loida
Posted: December 09, 2007 06:53 pm
Quote Post

bebica
*

Group: Members
Member No.: 435

Gospod sa svima vama...

trebaju mi činjenice.. dal muslimani stvarno vjeruju da budu ih čekale 70 djevica u raju ako ube "bezbožnika"..tj. zanima me, dal to baš piše u Kuranu..ako ko zna, molila bih baš citat iz Kurana..

imam nespašenu prijateljicu koja tvrdi da je sve religije isto govore, da je sve to isti bog..naravno, naginje istoku..

unaprijed hvala

--------------------
Početak je mudrosti strah Gospodnji Izr1,7
PMEmail Poster
Feba
Posted: December 13, 2007 04:59 pm
Quote Post

slobodna u Kristu

Group: Admin
Member No.: 6

QUOTE (Loida @ December 09, 2007 09:53 pm)
Gospod sa svima vama...

trebaju mi činjenice.. dal muslimani stvarno vjeruju da budu ih čekale 70 djevica u raju ako ube "bezbožnika"..tj. zanima me, dal to baš piše u Kuranu..ako ko zna, molila bih baš citat iz Kurana..

imam nespašenu prijateljicu koja tvrdi da je sve religije isto govore, da je sve to isti bog..naravno, naginje istoku..

unaprijed hvala

Pogledaj ovaj blog. Možda tu nađeš neke odgovore. Interesantan je i ovaj.

--------------------
Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
PMEmail PosterUsers Website
valiant
Posted: January 12, 2008 07:05 pm
Quote Post

bebica
*

Member No.: 438

Rajske djevice, tj. hurije (arap. hawra i hurriyah, mn. hur) su žene pratilje i vječne djevice onih muslimana koji će biti u Džennetu (Raju). Muhammed je rekao da će muslimani »u rajskim baščama čiste žene (hurije) imati…« (Kuran 2, 25). Usporedi s Kuran 3, 15 i 4, 57.

Također zapisivači hadisa Buhari i Muslim su naveli Ebu Hurejrea (arap. Abu Hurayrah ''Otac mačkice'') Muhammedovog prijatelja koji je čuo od njega da će muslimani imati dvije rajske djevice sebi za žene.

Hadis ide ovako »Ebu Hurejre Abdurrahman prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: "Lica prve skupine, koja će ući u Džennet, će biti svijetla poput punog mjeseca, a onih koji će ulaziti poslije njih, poput najsvjetlije zvijezde na nebu. Neće obavljati ni malu ni veliku nuždu, neće zaudarati i pljuvati. Imat će češljeve od zlata, znoj će im biti mirisa mošusa, mangale od alojevog drveta i žene crnooke hurije, a svi će biti istog rasta, kao njihov otac Adem, šezdeset lakata u visinu." U drugom predanju se kaže: "Imat će posude od zlata, znoj će im biti mirisa miska, svaki muškarac će imati dvije žene u kojih će se vidjeti moždina potkoljenica od njihove ljepote, neće se gložiti ni mrziti, će biti složni kao jedan i slavit će Allaha jutrom i večerom."«(Sahih, Muttefekun alejhi)

Pitanja za razmišljanja: izr814/kava1.gif A što je s muslimankama u Raju? Hoće li one imati rajske djevce u Raju? Što je Raj za Muhammeda?

Vjerojatno postoje mjesta u islamskoj tradiciji koja govore o tri, četiri, pa čak i 70 djevica za jednog muslimana u Raju, ali koliko je meni poznato da u Kuranu njihov broj nije specifično određen.

Loida, nadam se da te je moj odgovor bar malo zadovoljio.

Posjetite moj blog http://razotkrivanjeislama.blog.hr
PMEmail Poster
Dizma
Posted: February 02, 2008 07:06 pm
Quote Post

pocetnik
**

Member No.: 416

user posted image

--------------------
Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim. (Rim 5,10)
Reformirana stran
PMUsers Website
dominik
Posted: February 04, 2008 11:52 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

Member No.: 1

Eheheh, jao. izr814/laugh.gif

--------------------
user posted image
Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahooMSN
vega
Posted: March 11, 2009 09:21 pm
Quote Post

bebica
*

Member No.: 560

oj! ljudi! Božji blagoslov sa vama!! mego vidim, nešto kao, a kad ono ništa...pa me zanima jel ima živih bića na ovome forumu, il sam se upravo logirao u ništa!!
PMEmail Poster
Dvocvijet
Posted: April 28, 2009 02:21 pm
Quote Post

ozbiljan clan

Member No.: 10

Hm, jesam li ja zivo bice ili samo avet koja obitava ovim virtualnim prostorima? Ne znam, ali ako mozes pricati sa mnom, onda se zacjelo nisi logirao u nista izr814/booyah.gif

Ovdje je samo vrijeme malo usporilo....

--------------------
'Zivot svoj kao zrtvu ugodnu, tebi Boze na tvoj oltar prinosim...'
Uspjevam li? Ne znam, provjerite!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahoo
vega
Posted: October 27, 2009 10:48 pm
Quote Post

bebica
*

Member No.: 560

QUOTE (Dvocvijet @ April 28, 2009 02:21 pm)
Hm, jesam li ja zivo bice ili samo avet koja obitava ovim virtualnim prostorima? Ne znam, ali ako mozes pricati sa mnom, onda se zacjelo nisi logirao u nista  izr814/booyah.gif

hehe, bit će da je tako...neznam, al ono, drag mi je ovaj forum nekako...kao kad se vratiš na neko staaaro, davno zaboravljeno mjesto, i onda te nešto podsjeti na to, i odmah si tamo..onak, fora je!

Jesi, živo biće si, i pogledaj ti na kojoj temi mi pričamo o čemu....ma, nek Gospod blagoslovi i ovaj forum, kome na spasenje, neka bude.

Podrav!
Kristov Mir sa vama
PMEmail Poster
Covjek & Rijec
Posted: October 29, 2009 12:03 pm
Quote Post

napredni clan

Member No.: 405

QUOTE (vega @ October 27, 2009 11:48 pm)
QUOTE (Dvocvijet @ April 28, 2009 02:21 pm)
Hm, jesam li ja zivo bice ili samo avet koja obitava ovim virtualnim prostorima? Ne znam, ali ako mozes pricati sa mnom, onda se zacjelo nisi logirao u nista   izr814/booyah.gif

hehe, bit će da je tako...neznam, al ono, drag mi je ovaj forum nekako...kao kad se vratiš na neko staaaro, davno zaboravljeno mjesto, i onda te nešto podsjeti na to, i odmah si tamo..onak, fora je!

Jesi, živo biće si, i pogledaj ti na kojoj temi mi pričamo o čemu....ma, nek Gospod blagoslovi i ovaj forum, kome na spasenje, neka bude.

Podrav!
Kristov Mir sa vama

®iv, ®iv izr814/biggrin.gif
PMEmail Poster
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll