| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
70 djevica u Kuranu, sveti rat
|
![]() |
| Loida |
Posted: December 09, 2007 06:53 pm
|
|
bebica ![]() Group: Members Posts: 5 Member No.: 435 Joined: December 04, 2007 |
Gospod sa svima vama...
trebaju mi činjenice.. dal muslimani stvarno vjeruju da budu ih čekale 70 djevica u raju ako ube "bezbožnika"..tj. zanima me, dal to baš piše u Kuranu..ako ko zna, molila bih baš citat iz Kurana.. imam nespašenu prijateljicu koja tvrdi da je sve religije isto govore, da je sve to isti bog..naravno, naginje istoku.. unaprijed hvala -------------------- Početak je mudrosti strah Gospodnji Izr1,7
|
| Feba |
Posted: December 13, 2007 04:59 pm
|
||
![]() slobodna u Kristu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 486 Member No.: 6 Joined: February 08, 2006 |
-------------------- Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
|
||
| valiant |
Posted: January 12, 2008 07:05 pm
|
|
bebica ![]() Group: Members Posts: 1 Member No.: 438 Joined: January 12, 2008 |
Rajske djevice, tj. hurije (arap. hawra i hurriyah, mn. hur) su žene pratilje i vječne djevice onih muslimana koji će biti u Džennetu (Raju). Muhammed je rekao da će muslimani »u rajskim baščama čiste žene (hurije) imati…« (Kuran 2, 25). Usporedi s Kuran 3, 15 i 4, 57.
Također zapisivači hadisa Buhari i Muslim su naveli Ebu Hurejrea (arap. Abu Hurayrah ''Otac mačkice'') Muhammedovog prijatelja koji je čuo od njega da će muslimani imati dvije rajske djevice sebi za žene. Hadis ide ovako »Ebu Hurejre Abdurrahman prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: "Lica prve skupine, koja će ući u Džennet, će biti svijetla poput punog mjeseca, a onih koji će ulaziti poslije njih, poput najsvjetlije zvijezde na nebu. Neće obavljati ni malu ni veliku nuždu, neće zaudarati i pljuvati. Imat će češljeve od zlata, znoj će im biti mirisa mošusa, mangale od alojevog drveta i žene crnooke hurije, a svi će biti istog rasta, kao njihov otac Adem, šezdeset lakata u visinu." U drugom predanju se kaže: "Imat će posude od zlata, znoj će im biti mirisa miska, svaki muškarac će imati dvije žene u kojih će se vidjeti moždina potkoljenica od njihove ljepote, neće se gložiti ni mrziti, će biti složni kao jedan i slavit će Allaha jutrom i večerom."«(Sahih, Muttefekun alejhi) Pitanja za razmišljanja: Vjerojatno postoje mjesta u islamskoj tradiciji koja govore o tri, četiri, pa čak i 70 djevica za jednog muslimana u Raju, ali koliko je meni poznato da u Kuranu njihov broj nije specifično određen. Loida, nadam se da te je moj odgovor bar malo zadovoljio. Posjetite moj blog http://razotkrivanjeislama.blog.hr |
| Dizma |
Posted: February 02, 2008 07:06 pm
|
|
pocetnik ![]() ![]() Group: Members Posts: 22 Member No.: 416 Joined: February 28, 2007 |
-------------------- Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim. (Rim 5,10)
Reformirana stran |
| dominik |
Posted: February 04, 2008 11:52 pm
|
![]() Sluga Gospodinov ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 470 Member No.: 1 Joined: February 06, 2006 |
Eheheh, jao.
-------------------- ![]() Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4 |
| vega |
Posted: March 11, 2009 09:21 pm
|
|
bebica ![]() Group: Members Posts: 4 Member No.: 560 Joined: March 11, 2009 |
oj! ljudi! Božji blagoslov sa vama!! mego vidim, nešto kao, a kad ono ništa...pa me zanima jel ima živih bića na ovome forumu, il sam se upravo logirao u ništa!!
|
| Dvocvijet |
Posted: April 28, 2009 02:21 pm
|
|
ozbiljan clan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 444 Member No.: 10 Joined: February 10, 2006 |
Hm, jesam li ja zivo bice ili samo avet koja obitava ovim virtualnim prostorima? Ne znam, ali ako mozes pricati sa mnom, onda se zacjelo nisi logirao u nista
Ovdje je samo vrijeme malo usporilo.... -------------------- 'Zivot svoj kao zrtvu ugodnu, tebi Boze na tvoj oltar prinosim...'
Uspjevam li? Ne znam, provjerite! |
| vega |
Posted: October 27, 2009 10:48 pm
|
||
|
bebica ![]() Group: Members Posts: 4 Member No.: 560 Joined: March 11, 2009 |
hehe, bit će da je tako...neznam, al ono, drag mi je ovaj forum nekako...kao kad se vratiš na neko staaaro, davno zaboravljeno mjesto, i onda te nešto podsjeti na to, i odmah si tamo..onak, fora je! Jesi, živo biće si, i pogledaj ti na kojoj temi mi pričamo o čemu....ma, nek Gospod blagoslovi i ovaj forum, kome na spasenje, neka bude. Podrav! Kristov Mir sa vama |
||
| Covjek & Rijec |
Posted: October 29, 2009 12:03 pm
|
||||
![]() napredni clan ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 78 Member No.: 405 Joined: January 11, 2007 |
®iv, ®iv |
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |