| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Sluzimo li Gospodinu i kako mu sluzimo?
|
![]() |
| vale |
Posted: September 20, 2007 07:08 pm
|
|
post majstor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 244 Member No.: 23 Joined: March 27, 2006 |
Mislim da bi vecina nas potvrdila da sluzimo Gospodinu, ali kako. Da li su stvarno Bozji interesi vazniji od bilo cega drugoga u nasem zivotu. Jesmo li prihvatili s potpunom ozbiljnoscu zadacu koju smo dobili od Gospodina?
Evo jednog stiha kojeg sam nasla( i smznula se ): PROKLET BIO TKO NEMARNO OBAVLJA POSLOVE JAHVINE! Jeremija 48:10a Poprilicno ozbiljno, zar ne? |
| rahela |
Posted: September 21, 2007 07:14 am
|
|
pravi clan ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 55 Member No.: 186 Joined: July 21, 2006 |
Draga Vale,
baš sam htjela postaviti jedno pitanje na tvoju temu... Član jedne udruge je kršćanin. Ta udruga u svoj program ubacuje jogu. Znači, korisnici usluga te udruge bi imali osim ostalih usluga i mogućnost vježbati jogu. Šta da napravi taj kršćanin. 1. Da kaže stav svoga srca ( i Biblije, naravno) 2. Da šuti i moli se i traži volju Božju 3. Da kaže svoj stav i mirno napusti tu udrugu ukoliko ostali odluče za jogu kao opciju. Taj kršćanin je naravno u molitvi i čeka na Jahvu jer "njegov je rat, a ne naš"... Ali bih isto voljela čuti vaše mišljenje hvala Božji blagooslov -------------------- "Sve mogu u Onome koji me jača." (Fil. 4,13)
|
| machaira |
Posted: September 21, 2007 03:22 pm
|
|
post majstor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 150 Member No.: 13 Joined: February 13, 2006 |
Pozdrav sestro Rahela!
Evo, ja ću da ti svoje mišljenje u vezi situacije u kojoj se nalazi taj kršćanin. Smatram da ne bi trebao biti ni sekunde u molitvi u vezi tog pitanja, pod uvjetom da je upoznat s učenjem Pisma u vezi yoge i sličnih disciplina. Kad znamo što Pismo uči, tada znamo i što je, ili nije Božja volja u vezi nečega. Tu onda nije potrebna molitva, nego konkretno djelovanje. Ukoliko nije siguran u vezi Božjeg mišljenja u vezi duhovnog porijekla yoge, tada neka potraži kvalitetne kršćanske izvore koji će mu otkriti stvari u pravom svjetlu. Preporučam mu da pročita izvanrednu knjigu od brata Rabindranatha R. Maharaja „Smrt jednog gurua“. Ukoliko ostane u toj udruzi, tada postaje posredni sudionik u širenju yoge. Dakle, nema nikakve dvojbe. Ne samo da treba izaći iz te udruge, nego bi bilo poželjno da upozori ljude tamo, pogotovo ako su kršćani da i oni trebaju odbaciti yogu i ne širiti njezin duhovno utjecaj nudeći je kroz program udruge i slično. Inače, bilo bi vrlo zanimljivo saznati (ako nije indiskretno da nam otkriješ) koja to udruga nudi ljudima yogu. Samo se nadam da nije neka s kršćanskim predznakom. Želim ti svako dobro u Gospodinu! -------------------- Od usta mojih britak mač je načinio, sakrio me u sjeni ruke svoje, od mene je oštru načinio strijelu, sakrio me u svome tobolcu. (Izaija 49:2)
|
| newmember |
Posted: September 21, 2007 07:28 pm
|
||
|
pocetnik ![]() ![]() Group: Members Posts: 18 Member No.: 385 Joined: December 03, 2006 |
Pozdrav svima Kratko i jasno -------------------- "Ispunilo se vrijeme,blizu je kraljevstvo Božje.Obratite se i vjerujte u Radosnu vijest!"
|
||
| vale |
Posted: September 21, 2007 07:32 pm
|
|
post majstor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 244 Member No.: 23 Joined: March 27, 2006 |
Draga Rahela,
ne znam o kakvoj udruzi je rijec. Isto kao i Machaira, nadam se da nije neka "krscanska" udruga. Ocito je da taj brat ne moze biti dio tih vjezbi yoge. Ako je rijec o nekoj sportskoj organizaciji, vjezbaonici i brat ne sudjeluje u nicemu sto je suprotno Bogu, po mom misljenju ne bi trebao napustiti tu zajednicu nego svjedociti istinu i boriti se protiv duhova suprotnih Duhu Svetome na tom mjestu, moliti i postiti. |
| rahela |
Posted: September 24, 2007 06:45 am
|
|
pravi clan ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 55 Member No.: 186 Joined: July 21, 2006 |
Hvala vam na odgovorima.
Udruga, hvala Bogu nije kršćanska. Božji blagoslov -------------------- "Sve mogu u Onome koji me jača." (Fil. 4,13)
|
| Feba |
Posted: June 29, 2009 10:09 pm
|
![]() slobodna u Kristu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 486 Member No.: 6 Joined: February 08, 2006 |
-------------------- Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |