Powered by Invision Power Board

Pages: (4) [1] 2 3 ... Last »  ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

Knjige, koje su vas nadahnule
dominik
Posted: February 08, 2006 08:37 am
Quote Post

Sluga Gospodinov

Group: Admin
Member No.: 1

U ovom topicu slobodno pišite kakve ste nadahnute knjige čitali....

Ja sam posljednje pročitao (uz ovo malo vremena) knjigu "Najbolje" od Ete Lodi.
Knjiga je zanimljiva, intrigantna i nadahnuta. Opisuje dolazak autorice ka Kristu na jedan posve neobičan način. Usput je oštra društvena kritika.

Knjiga se sastoji od osobnih događaja, i propovjedi koje su vrlo interesantne i ukazuju na neke nedostatke u vjernika koje su čak i mene posramile.

Preporučam.

--------------------
user posted image
Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4
PMEmail PosterUsers WebsiteICQYahooMSN
Feba
Posted: February 08, 2006 12:19 pm
Quote Post

slobodna u Kristu

Member No.: 6

QUOTE (dominik @ Feb 8 2006, 08:37 AM)
U ovom topicu slobodno pišite kakve ste nadahnute knjige čitali....

Ja sam posljednje pročitao (uz ovo malo vremena) knjigu "Najbolje" od Ete Lodi.
Knjiga je zanimljiva, intrigantna i nadahnuta. Opisuje dolazak autorice ka Kristu na jedan posve neobičan način. Usput je oštra društvena kritika.

Knjiga se sastoji od osobnih događaja, i propovjedi koje su vrlo interesantne i ukazuju na neke nedostatke u vjernika koje su čak i mene posramile.

Preporučam.

Kako si došao do te knjige? Voljela bih ju pročitati.

--------------------
Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
PMEmail PosterUsers Website
dominik
Posted: February 08, 2006 12:27 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

eta mi ju je poklonila tongue.gif

ako si iz zagreba (a mislim da jesi) tada se mozemo dogovoriti da ti ju posudim...
samo mene nema u zagrebu do iduceg tjedna...zapravo namjeravam doci u zagreb ovu nedjelju pa se mozemo nac na kavi pa ti je posudim smile.gif

uostalom doci ce i eta na forum pa se mozes i s njom dogovoriti...

--------------------
user posted image
Ne propovijeda li mudrost i ne diže li razboritost svoj glas? Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji, kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče: "Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim." Izr 8,1-4
Feba
Posted: February 08, 2006 06:19 pm
Quote Post

slobodna u Kristu

QUOTE (dominik @ Feb 8 2006, 12:27 PM)
eta mi ju je poklonila tongue.gif

ako si iz zagreba (a mislim da jesi) tada se mozemo dogovoriti da ti ju posudim...
samo mene nema u zagrebu do iduceg tjedna...zapravo namjeravam doci u zagreb ovu nedjelju pa se mozemo nac na kavi pa ti je posudim smile.gif

uostalom doci ce i eta na forum pa se mozes i s njom dogovoriti...

Ak se Eta ubrzo ne pojavi na forumu bumo se čuli da mi ju ti posudiš. Vratit ću ti bez brige. wink.gif

Watchman Nee: Oslobađanje duha
David Watson: Jedno u duhu
Bill Wilson: Whose child is this
David Ravenhill: Za ime Božje, odrasti već jednom!
Ivan Lovrenčević: Život u imenu Isus

Ove su samo neke meni najdraže.

--------------------
Svima nam se treba pojaviti pred sudom Kristovim da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, prema tome što je činio za zemaljskog života.
dominik
Posted: February 08, 2006 09:05 pm
Quote Post

Sluga Gospodinov

daj malo opisa i komentara uz sve te knjige tongue.gif

--------------------
user posted image
Eta
Posted: February 08, 2006 10:32 pm
Quote Post

pravi clan

Group: Members
Member No.: 7

Feba,

Hvala ti za doprinos koji si dala na Etinom forumu.

Pošalji mi sms poruku na ******- kako, kada i gdje hoćeš da ti darujem knjigu Najbolje.

dominik - da se ne bi dogadjala neugodna iskustva izbrisao sam broj etinog mobitela...ukoliko netko zeli saznati njezin broj neka joj pise na mail ili posalje Private Message, pa neka se dogovore

This post has been edited by dominik on February 10, 2006 09:31 pm
PMEmail Poster
freya
Posted: February 09, 2006 09:01 am
Quote Post

napredni clan

Member No.: 2

Kako sam vjernica tek od nedavno, nisam do sada pročitala baš jako puno knjiga, ali jedna od onih koje su mi najviše pomogle i najviše utjecale na mene, svakako je knjiga Svrhovit život.

Ta knjiga me je vodila kroz 40 dana, tijekom kojih sam učila i saznavala kako živjeti s Kristom smile.gif

--------------------
Molim strpljenje! Nisam dovršena, Bog još uvijek radi na meni!
PMEmail PosterYahoo
happyday
Posted: February 09, 2006 09:09 am
Quote Post

napredni clan

Member No.: 3

E dobra stvar je što ćemo moći razmijeniti iskustva o knjigama, super... izr814/booyah.gif
PMEmail Poster
freya
Posted: February 09, 2006 01:58 pm
Quote Post

napredni clan

Member No.: 2

I knjiga Smrt jednog gurua također mi je otvorila oči o mnogo čemu vezanom uz hinduizam.

A s obzirom na moju H.K. prošlost, bila mi je i više nego korisna i poticajna smile.gif

--------------------
Molim strpljenje! Nisam dovršena, Bog još uvijek radi na meni!
PMEmail PosterYahoo
Feba
Posted: February 09, 2006 06:22 pm
Quote Post

slobodna u Kristu

QUOTE (dominik @ Feb 8 2006, 09:05 PM)
daj malo opisa i komentara uz sve te knjige tongue.gif

Bill Wilson: Whose child is this
Ispovijest Billa Wilsona o radu s djecom u getoima New Yorka. Sam je bio ostavljen kao dijete, ali to ga nije slomilo već nagnalo da posveti svoj život propovijedajući Evanđelje djeci. On kaže da ne molimo Boga za misiju već da otvorimo oči i pogledamo potrebe oko sebe.

David Watson: Jedno u Duhu
Ova knjiga mi je bila velika pomoć u mom traženju jer zajednica u kojoj sam spašena nije priznavala darove Duha (nisu potrebni jer imamo Bibliju – njihovo tumačenje).

David Ravenhill: Za ime Božje, odrasti već jednom!
Poziv na duhovnu zrelost. Nije poželjno da kršćani cijeli život budu duhovne bebe ili teenageri već je potrebno da sazriju kako bi ispunili Božju svrhu za svoj život.

Watchman Nee: Oslobađanje duha
Da bi djelotvorno služili naš vanjski čovjek mora biti slomljen. Serija predavanja o disciplini, slomljenosti, poniznosti…

Ivan Lovrenčević: Život u imenu Isus
Draga mi je iz osobnih veza a autorom knjige ali i zato što govori o svemu što je sastavni dio života u Isusovom imenu.

Eto, Dominik, nadam se da si zadovoljan. wink.gif

--------------------
Eta
Posted: February 09, 2006 06:51 pm
Quote Post

pravi clan

Member No.: 7

John R.W. Stott - Kršćanska kontra-kultura -
bavi se analizom Propovijedi na gori

Neil T. Anderson - On lomi okove -
dobar priručnik za snalaženje u duhovnim borbama kroz koje prolazi svaki kršćanin i potiće na osnaženje novog identiteta
PMEmail Poster
ana
Posted: February 09, 2006 07:43 pm
Quote Post

bebica
*

Member No.: 9

Bil Gileam: Doživotna garancija( imala sam srpski prijevod, pa pišem ime kao što se čita, jer ne znam original, sorry)

Knjiga govori o razlici življenja krscanskog života po tijelu i po Duhu, o razmijenjenom životu( Isusa u nama i kroz nas)

Prva knjiga koja me oduševila i oslobodila mnogih predrasuda je knjiga Boga Georgesa:Klasicno krscanstvo...To je bilo wow izr814/booyah.gif
PMEmail Poster
Feba
  Posted: February 12, 2006 12:56 am
Quote Post

slobodna u Kristu

Djelotvoran krscanski sustav zivljenja je nusproizvod zdravog sustava vjerovanja, a ne obrnuto.

Da bi bio potpuno slobodan od svoje proslosti, moras najprije spoznati tko si u Kristu.

Tvoj zivot je odredjen onim sto vjerujes...Djela uvijek otkrivaju sto ljudi uistinu vjeruju.

Ispravna teologija je neophodan preduvijet za ispravnu psihologiju.

Neil T. Anderson, Pobjeda nad tamom

--------------------
cubela
Posted: February 15, 2006 09:00 pm
Quote Post

post majstor

Member No.: 5

Evo nekih naslova koji su me obogatili:
- Celestin Tomic, pristup Bibliji
- Raniero Cantalamess, Hvalospjev Duha
- Francis A. Sullivan, S.J., Karizme i karizmatska obnova
- Aurelije Augusti, Ispovijesti
- Paul Tournier, Umijece slusanja
- Werner Keller, Povijest Zidova
- Juraj Kolaric, Krscani na drugi nacin
- Gordon D. Fee &Douglas Stuart, Kako tumaciti Bibliju
- Diego Arenhoevel, Prapovijest
- Mato Zovkic, Isusove paradoksalne izreke
- Jerry Cook & Stanley C. Baldwin, Ljubav, prihvacanje i oprastanje
- Celestin Tomic, Povijest spasenja, niz od 15 svezaka u kojima obradjuje cijelo SP

Najdrazi od svih mi je Celestin Tomic, jer tamo gdje mi nisu mogli pomoci braca protestanti, on mi je dosao kao veliki blagoslov.
Ako ove naslove bude citao brat katolik - Konjich zacuditi ce se mozda sto u mom izboru prevladavaju katolicki naslovi i izdanja. Zasto? Zato sto mi dusa cezne za katolicitetom ( teznja za jedinstvom, svetoscu, apostolstvom, neelitizmom i otvorenoscu prema svima). Ne svidja mi se sektastvo i iskljucivanje ostalih krscana, jer sam se dobrano s pocetka moga obracenja opekao. Nigda vise natrag!
Da bi upoznao drugoga kakvo motriste ima i otklonio predrasude, trebam ga saslusati, u nasemu slucaju procitati.

Ja nemam bas puno knjiga, kao mozda vi, ali neki broj od 2000 jedinica bi se mogao nategnuti. Opskrbio sam se za starih dana.
Bratski pozdrav iz Paradisa
smjereno vas Cubela izr814/booyah.gif

--------------------
"... da slucajno ne bude medju vama svadje, zavisti, nabrusenosti, suparnistva, kleveta, ocrnjivanja, obijesti i nereda" (II Kor 12, 20 b)
Konjich
Posted: February 15, 2006 10:03 pm
Quote Post

napredni clan

Member No.: 11

QUOTE (cubela @ Feb 15 2006, 10:00 PM)

Najdrazi od svih mi je Celestin Tomic, jer tamo gdje mi nisu mogli pomoci braca protestanti, on mi je dosao kao veliki blagoslov.
Ako ove naslove bude citao brat katolik - Konjich zacuditi ce se mozda sto u mom izboru prevladavaju katolicki naslovi i izdanja. Zasto? Zato sto mi dusa cezne za katolicitetom ( teznja za jedinstvom, svetoscu, apostolstvom, neelitizmom i otvorenoscu prema svima). Ne svidja mi se sektastvo i iskljucivanje ostalih krscana, jer sam se dobrano s pocetka moga obracenja opekao. Nigda vise natrag!
Da bi upoznao drugoga kakvo motriste ima i otklonio predrasude, trebam ga saslusati, u nasemu slucaju procitati.

izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif izr814/biggrin.gif

Ti jedan znaš.... sve mi se više sviđaš....

Bio sam sad na forumu dobrog pastira kad li osvježim stranicu i ti on-line...

Reko sam sebi pa sigurno je prije bio na Izr814 i ostavio postove... pa da vidimo... i eto!

Iskreno stvarno sam zapanjen tvojim popisom knjiga! Za Celestina sam čuo... možda i čitao... daj još neke njegove naslove! Napisao je on puno knjiga jel'?

jedva čekam da se i ja opečem!
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Pages: (4) [1] 2 3 ... Last » Reply to this topicStart new topicStart Poll